croissant-aboutus

Al 25 jaar een familiebedrijf in Utrecht Oost

KWALITEIT EN KLANTVRIENDELIJKHEID STAAN VOOROP

Op 2 januari 1996 namen de broers Vincent en Laurens Verspeek de bakkerij over die al jaren op de Burgemeester Reigerstraat gevestigd zat. Het bord op de gevel veranderde in ‘Banketbakkerij Verspeek’ en al gauw wisten veel mensen de weg te vinden naar deze gezellige buurtbakker die ook nog eens het mooiste gebak presenteerde in de vitrines. Behalve de broers werk(t)en ook andere familieleden – al dan niet aangetrouwd – in de zaak. Misschien was dat het recept voor de gezellige praatjes aan de toonbank!

Na het onverwachte overlijden van Laurens in 2015 zette Vincent de bakkerij voort. Na een grote verbouwing in 2017 kreeg de zaak een compleet nieuw uiterlijk. Klanten kunnen nu een beetje meekijken in de bakkerij, naar hoe de taarten en koekjes worden gebakken. Want bíjna alles bij Banketbakkerij Verspeek wordt dagelijks vers gemaakt van de beste ingrediënten. We vinden het belangrijk dat onze klanten kwalitatief hoogwaardige producten mee naar huis nemen. Én we nemen de tijd. Dat vinden we veel waard. Kom je ook een keer langs?

vincent
Vincent
Banketbakker | Eigenaar

Als iedereen nog op één oor ligt, staat Vincent al fluitend croissants te bakken en taarten te versieren in de bakkerij. Sinds 1996 is hij (mede-)eigenaar van Banketbakkerij Verspeek. Hij kan het meest genieten van een bananensoes op zaterdagmiddag wanneer al het werk klaar is. Of van de allerlaatste oliebol die op oudjaarsdag uit de olie komt.

Sinds de verbouwing is de bakkerij één grote ruimte. Nu heb ik meer contact met klanten. Extra gezellig!"

atty
Atty
Administratie | Verkoop | Eigenaar

Atty omschrijft zichzelf als een ‘vliegende keep’. Ze springt in waar nodig, op alle fronten. Al vanaf het begin doet ze de administratie en per 2019 is ze mede-eigenaar van de zaak. Ze eet graag een saucijzenbroodje. Liefst twee eigenlijk, want die ene smaakt altijd naar meer.

We krijgen dagelijks complimenten over onze producten. Dan zit het dus wel goed!"

Hannie
Hannie
Verkoopmedewerkster

Hannie kent bijna alle klanten en andersom, want ze staat elke weekdag achter de toonbank. En dat al sinds 1996. Ze is altijd vrolijk en in voor een praatje. Volgens haar dochter mag je haar wakker maken voor een stuk monchoutaart.

Ik heb er een sport van gemaakt om de namen te onthouden van de kinderen die hier komen."

Jolanda
Jolanda
Verkoopmedewerkster

Toen ze in 2017 solliciteerde als verkoopmedewerker voelde het meteen goed. Ze past naadloos in het team, dat volgens haar een soort familie is. Ze vindt alles lekker, maar in het weekend gaat er steevast een tompouce mee naar huis.

Als je een praatje maakt met een van de klanten, dan neemt een collega het werk over. Hier wordt echt de tijd genomen voor de klanten."

Diana
Diana
Verkoopmedewerkster

Diana is er ook een van de eerste orde. Hoewel ze in het begin riep dat ze nooit in de winkel zou gaan staan, werkt ze nu al meer dan twintig jaar met veel plezier op de zaterdagen. Ze is dol op de interactie met klanten. Én op de wintertaart en de aardbeienslof.

Ik denk dat mensen hier graag komen, omdat het zo’n gezellig, knus buurtwinkeltje is."

Demi
Demi
Verkoopmedewerkster

De jongste van het hele stel. Demi kom je tegen op zaterdagen en in de vakantie, want door de week zit ze op school. Ze vindt het totaal niet erg om nieuwe dingen te proeven, maar haar top drie is toch wel: tompouce, wintertaart en moorkop.

In het begin was ik nog een beetje verlegen, maar ik ben steeds meer open geworden. Er komen hier veel leuke mensen."

Cindy
Cindy
Banketbakster

Cindy is al sinds haar vijftiende bezig in het bakkersvak. Ze wordt kalm van het ‘gepriegel’ aan taarten en gebakjes, en staat daar ook gerust om 4.30 uur voor op. Haar lievelingstaart is de wintertaart, want die verveelt nooit.

Als een taart af is, kan ik daar best trots op zijn. Dan denk ik: 'Dat heb ik maar mooi weer gedaan!'"

Marcel
Marcel
Bezorger

Marcel draait al meer dan twintig jaar mee als bezorger op de zaterdagen. Daarnaast helpt hij graag bij bijzondere activiteiten rond de feestdagen, zoals het opbouwen van de oliebollenkraam. Zijn favoriete taart? De wintertaart!

Je krijgt hier nog echte, handgemaakte producten. Geen fabriekswerk. En dat proef je!"

Hans
Hans
Bezorger

Sinds de zomer van 2018 bezorgt Hans op weekdagen de bestellingen bij bedrijven en particulieren. Van de blije gezichten bij het afleveren krijgt Hans zelf extra goeie zin. Hij is vooral dol op de Sinterklaasperiode, want de borstplaat en de banketstaaf is hier nog ouderwets lekker.

Ik vind het extra leuk als mensen niet weten dat iemand een taart voor hen heeft besteld. Zo’n verrassingselement blijft leuk."

Gerda van der Mark
Gerda
Verkoopmedewerkster

Sinds februari 2020 staat Gerda op de maandag, woensdag en vrijdag achter de toonbank. Ze wordt blij van het hele sociale gebeuren in de bakkerij. Inmiddels kent ze ook al wat klanten van naam. Ze kan niet wachten tot het weer november is, want de geur van speculaas, ja, daar wordt een mens toch gelukkig van?

Het is zo leuk dat de bakkerij zo open is. Iedereen kan zien hoe alles vers gemaakt wordt."

Sanne Langedijk
Sanne
Verkoopmedewerkster

Als het nichtje van Vincent liep Sanne al van jongs af aan rond in de bakkerij. Ze kon zich daarom niets anders voorstellen dan een zaterdagbaantje in de winkel. Inmiddels is het zover en ze doet haar werk behendig en goedlachs. Wat ze het lekkerst vindt? De bananensoes en de appelpunt. Gewoon daarom!

Omdat het een klein winkeltje is en veel klanten er vaker komen, kennen veel mensen elkaar. Daarom is het zo gezellig hier."